Välkommen till Trelleborg

Sveriges sydligaste stad!

 

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och en av Skånes äldsta. Staden har fått sitt namn av en vikingatida ringborg – en trelleborg – som har återskapats i centrum. Förutom vikingar bjuder Trelleborg på bad, shopping, intressanta museer, kultur, idrott, offentlig konst, vacker natur och aktiviteter för barn och vuxna. Den 35 km långa kusten kröns av Smygehuk – Sveriges sydligaste udde där du möter naturens prakt året om. Varmt välkommen till Trelleborg!

Solnedgång vid Smygehuk

Cykla på Sydkusten

Från cykelsadeln kan du uppleva Trelleborg med omnejd på ett härligt sätt. Följ den vackra kuststräckan eller välj någon av de natursköna rundor som finns i norra delarna av Trelleborg. Här kan du läsa mer om Sverigeleden, Sydkustleden och Visit Trelleborgs egna tips på cykelrundor.

Läs mer om cykelturer på Sydkusten!

Vikingar!

Ett besök på vikingaborgen Trelleborgen är ett måste för hela familjen när du är i Trelleborg. Här kan du gå runt på vikingagården, även när museet är stängt, och läsa om den spännande vikingatiden. Ta med en picknickkorg vid fint väder!

Läs mer om vikingar i Trelleborg

Boka boende

Lyxiga boutiquehotel, mysiga bed & breakfast och semesterlägenheter. Här finns något för alla. Kom ihåg att hålla dig uppdaterad med aktuella coronarekommendationer från ditt bokade boende.

Se hela utbudet!

Ladda ned broschyrer

Ladda ned alla våra broschyrer och kartor från Trelleborg och Sydkusten. Cykelkartor, omtyckta Hemester-guiden och massa annat matnyttigt. Här hittar du allt!

Se våra broschyrer och kartor

Solnedgång vid Smygehuk

Tips till barnfamiljen

Det finns mycket att hitta på i Trelleborg och Sydkusten för nyfikna och påhittiga barnfamiljer – allt från bad och snorkelleder, till lekplatser, skatepark och grodspaning. Vi ger även tips på familjära boenden, restauranger och givetvis glass!

Se våra tips

Din väg till inspiration och information om Trelleborg och Sydkusten går via våra InfoPoints.

De ingår i ett servicekoncept som ska skapa ett mervärde för dig som besökare och berika din vistelse på destinationen. Du hittar våra InfoPoints inhysta hos olika verksamheter, t ex hotell, campingar, museum och besöksmål. Personalen på en InfoPoint kan hjälpa dig med de vanligaste frågorna om Trelleborg och Sydkusten. Om du behöver mer hjälp scannar du QR-koden som leder dig till vår digitala service med chatt, mail och callcenter.

Vår första InfoPoint hittar du hos Clarion Collection Hotel Magasinet på Hamngatan 9 i Trelleborg.

Läs mer om vår första InfoPoint här.