Konferens & gruppresor

Upptäck harmonisk fusion av livet vid kusten

Planerar du en grupp- eller konferensresa till Trelleborg? Då har vi flera underbara förslag och inspirerande resemål att utforska. Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och har en fantastisk placering vid Skånes sydkusten, omgiven av Östersjöns glittrande vågor och den bördiga landsbygden. De korta avstånden gör det enkelt att kombinera stadens puls med den inspirerande landsbygden. Vi erbjuder både klassiska gruppresemål för större grupper och handplockade pärlor för den mindre och mer nyfikna gruppen.

Smakkarta

Smaker från sydkusten

Gör en rundtur i det skånska skafferiet. Vår Smakkarta lotsar dig till restauranger och caféer samt tipsar om lokala produkter värda att köpa med hem.

Shoppingkarta

Shopping för själen

Shoppingkartan guidar dig i ”slättens galleria”. Sköna skånska miljöer lockar med inredning, mode, hantverk och unika varumärken i en attraktiv mix.

Konstkarta

Konst i vår

Konstrundorna behöver inte ta slut med påsken. Med Konstkartan gör du en egen konstrunda bland lokala gallerier och utställningar.

Klassiska gruppdestinationer

Längst sydkusten

Sveriges sydligaste udde Smygehuk är ett omtyckt resmål. Här är det lätt att parkera med buss och du möter ett varierat utbud av konst, hantverk, shopping, mat, allsångskvällar och andra evenemang.

Besök också Gislövs hamn där det finns en museihamn med båtar byggda i sk klinketeknik. Metoden har använts i över 1000 år och är utpekad av UNESCO som ett immateriellt världsarv. Boka en visning med Sirmiones Skeppslag.

I vikingarnas spår

Följ i våra mytomspunna förfäders fotspår hos Trelleborgs två stora museer. Börja på den åter- skapade vikingaborgen Trelleborgen och den nya multimediaupplevelsen ”Borgen vid Havet”.

Besök sedan Trelleborgs museum och utställningen ”Öga mot Öga” som börjar i vikingatid och leder dig 7000 år tillbaka i tiden till de spännande fynden från Skateholmsgravfältet.

Hallongården

Det unika med Hallongården är det röda bäret som utgör det pulserande hjärtat i all verksamhet. Här finns självplock och ett produktutbud med allt från traditionell marmelad och sylt till hallonketchup, dessertsås och goda drycker. Hallongården bjuder på generösa ytor i såväl café och gårdsbutik som parkering.

Jordberga

Jordberga slott bokar du visning av slottet och slottsparken med ägarfamiljen von Arnold. Inom slottets domäner hittar du fler härliga gruppupplevelser. Här hittar du Hönsinge Hantwerksbryggeri med visning, ölprovning och bryggpub. 

 Hotell & boende på sydkusten

Palm Tree Hotell

Palm Tree Hotell är ett modernt och personligt aktivitetshotell i centrala Trelleborg. Här blir du bortskämd i såväl restaurangen som i hotellets
relax med bl a IR-bastu.

Läs mer och boka

Hotell Dannegården

Hos Hotell Dannegården välkomnas du av familjär stämning och kan spendera din lediga tid i restaurangen eller i den härliga trädgården med pool och spabad.

Läs mer och boka

Hotell Magasinet

Clarion Collection Hotell Magasinet är inhyst i ett gammalt spannmålsmagasin som byggdes i början av 1900-talet. Hotellet bjuder på stadens mest spännande utsikt där himmel och hav möts.

Läs mer och boka

Trelleborg Strand

Trelleborg Strand är en omtyckt camping med nyrenoverade stugor, härlig strand och fin badbrygga. Här ligger även restaurang Siluett, med skönt häng för lunch, after beach och middagar ackompanjerade av magiska solnedgångar.

Läs mer och boka

Weinbergs Hotell

Weinbergs Hotell på Idala gård är ett intimt hotell med stort fokus på gastronomi och närodlat. Hotellet är inhyst i en traditionell bondgård från 1859 och är en perfekt plats för lantlig retreat. Restaurangen är en modern & rustik gårdsbistro där menyn varierar utifrån säsong och råvaror.

Läs mer och boka

Smygehus Havsbad

Smygehus Havsbad är ett av Sydkustens
historiska badhotell som förvandlats till ett modernt hotell med restaurang, relaxavdelning, pool, strandnära semesterhus och hotellrum, men framför allt en bländande vacker utsikt över havet.

Läs mer och boka

Smygehuk Lighthouse hostel

Några hundra meter väster om Sveriges sydligaste udde, Smygehuk, ligger Smygehuk fyr. Här kan du gå upp för att njuta av en oförglömlig utsikt och även spendera natten likt en fyrvaktare hos Smygehuk Lighthouse hostel.

Läs mer och boka

Villa Beddingstrand

Villa Beddingstrand lockar med våffelcafé och boende, bara 500 meter från en av Sydkustens härliga badstränder. Beddingestrand är känd för sin vita sandstrand och är också en populär plats för wind- och kitesurfing.

Läs mer och boka

Jordberga Slott & Parkhotel

Jordberga Slott är känt i skrift sedan 1355. Slottet är privatägt och ägarfamiljen erbjuder bokade visningar av slottet och slottsparken. Grupper som söker exklusiv avskildhet kan hyra slottets Parkhotell med 10 rum i sin helhet.

Läs mer och boka