Res till Trelleborg

Upptäck smidiga resvägar till Trelleborg

Trelleborgs fördelaktiga läge längs Östersjökusten gör den till en destination som är lätt att nå för resenärer från olika håll. För dem som föredrar att resa med kollektivtrafik finns det bekväma anslutningar med buss från olika delar av Skåne och närliggande regioner. Busslinjer är väl etablerade och erbjuder regelbundna avgångar till och från Trelleborg, vilket gör det enkelt för resenärer att planera sina resor och utflykter.

Ta tåget till Trelleborg

Med tåget når du snabbt och smidigt fram till Trelleborgs centralstation, där du enkelt tar dig vidare till andra destinationer i regionen. Härifrån kan du med fördel fortsätta din resa till Malmö och vidare till resten av Sverige och Danmark med hjälp av Skånetrafikens och SJs tågförbindelser. Dessutom fungerar Pressbyrån återförsäljare av tåg- och bussbiljetter över hela landet. Kom ihåg att köpa din biljett innan du går ombord på tåget! 

 

Resa med buss

För att resa med lokal- och regionaltrafik, såsom stadsbussar och tåg, kan du enkelt köpa biljetter vid biljettautomaterna på Trelleborgs centralstation eller genom Skånetrafikens app. De gula bussarna är vanligtvis regionsbussar, som tar dig till olika destinationer utanför stadskärnan. De gröna bussarna typiskt sett stadsbussar, som främst betjänar Trelleborgs centrala delar och dess omgivningar. 

 

 

Kör till Trelleborg

Det går smidigt att ta sig till Trelleborg via de större vägarna E22:an, Riksväg 16 och Länsväg 108. Vid alla infartsvägar finns tydliga skyltar som vägleder dig mot stadens centrum. Den norra och södra ringvägen gör det också enkelt att navigera från norr till söder och från väst till öst inne i Trelleborg. Öresundsbron ligger endast 30 minuter från Trelleborg.

 

Lägg till med din båt

För dem som anländer till Trelleborg med egen fritidsbåt finns det flera alternativ för att lägga till. De pittoreska småbåtshamnarna i Smygehuk, Gislöv och Skåre hamn välkomnar seglare med öppna armar. Smygehuk, känt som Sveriges sydligaste udde, erbjuder en charmig hamnmiljö med närhet till både havet och mysiga restauranger och caféer längs kajen. Gislöv bjuder på en fridfull atmosfär med sina gröna omgivningar och en småbåtshamn som är perfekt för en avkopplande vistelse vid kusten. Skåre hamn är också ett populärt val för seglare, med sina moderna faciliteter och närhet till stadens bekvämligheter och sevärdheter.

 

Resa med färja

Att ta sig till Trelleborg är enkelt med hjälp av de många rederierna som trafikerar hamnen och erbjuder förbindelser till olika destinationer runt om i Europa. Upptäck spännande resor med rederier som Stena Line, TT-Line, FRS och Unity Line, som alla har regelbunden trafik till och från Trelleborgs hamn.

 

Flyg hit

Malmö Airport är beläget cirka 30 km norr om Trelleborg, är en bekväm flygplats för resenärer som önskar komma till eller från Trelleborg med flyg. Denna moderna flygplats erbjuder ett brett utbud av inrikes- och internationella flygningar, vilket gör den till ett populärt alternativ för resenärer från hela världen.

För dem som föredrar att flyga till eller från Köpenhamn, är  Copenhagen Airport ett utmärkt alternativ och ligger mindre än en timmes bilfärd bort från Trelleborg, på andra sidan Öresundsbron.