Konst, hantverk & gallerier

Konstnärliga nyanser längst sydkusten

Variationen, ljuset och färgerna i det skånska landskapet och vid sydkusten har sedan länge inspirerat konstnärssjälar och hantverkare. Idag är tolkningarna lika många som uttrycken och inspirationen finns att hämta likväl i ögonblickets infall, som i årtusenden av genuin hantverkstradition. Följ med till konstnärer, gallerier och konsthantverkare i Trelleborg och på Sydkusten.

Bjerbo Gård

Galleriet ligger i Dalköpinge och här hittar ni; Söderslättsmotiv, Stenar i havet, Damerna från Söderslätt mm. Galleriet är har också Café och butik.

Läs mer här

Galleri EP.D Design

På Gislövs läge, c:a 3 km öster om Trelleborg hittar du Emma P Dahls galleri/butik med alster i glas och keramik. Här finns även kurser i keramik, drejning och glas.

Läs mer här

Galleri IsieTio

Galleri IsieTio ligger norr om Smygehamn. Här finns utställningar vid påsk, under sommaren samt allhelgonahelgen. Här är även fyllt med konst tre sommarveckor.  

Läs mer här

Galleri Alma

På 1800-talsgården Almvik i utkanterna av Grönby visar konstnärsduon Marianne Larsson och Anders Nilsson upp sina alster. Här samsas produktion och utställningar.

Läs mer här

Ateljé Catharina Lindborg

Stig in i ateljén och låt dig mötas av estetiska skulpturer som höjer nivån på det moderna hemmet och skänker ögat en känsla av harmoni. Inspiration från relationer, värme, stolthet, hopp & glädje.

Läs mer här

Galleri Fågel

Galleri Fågel är en arena för ny och intressant nutida konst främst från Norden. En blandning av måleri, grafik, skulptur och foto av etablerade och kommande nya konstnärer.

Läs mer här  

Konst & hantverk på Smygehuk

Längst ut på Sveriges sydspets Smygehuk, står det vitkalkade Köpmansmagasinet i skarp kontrast mot Östersjöns himmel och hav. Under påsk och hela sommaren hittar du lokal konst, hantverk och utställningar i två plan bakom de väderbitna dubbeldörrarna. Insup atmosfären, betrakta konsten och tillåt dig svepas med i de skånska konstnärernas alster.

Läs mer här

Designa din
egen konstrunda

Vi har gjort det lätt för dig att få en härlig konstupplevelse i Skånes sydvästra hörn. Visit Trelleborgs konstkarta lotsar dig till du konstnärer, konsthantverkare och gallerier som bara längtar efter ditt besök. 

Ladda ner kartan här