Äventyr för barn & familj

Upplev Trelleborg tillsammans med barnen

Trelleborg och sydkusten är fullt med spännande små guldkorn att upptäcka tillsammans. Kanske längtar familjen ut på äventyr eller du vill ha egentid med barnbarnet? Här finns roliga saker för både stora och små. Vi har samlat våra bästa tips, men om tipsa oss gärna om dina favoriter!

 

Hallongården

Hallongården ligger i Bodarp. Här kan du klappa djur och plocka både hallon, blåbär, jordgubbar, krusbär och sparris. Dessutom finns här hallonketchup och en massa andra godsaker att fika på.

Läs mer här

Trelleborgen

Vikingaborgen Trelleborgen ligger i Trelleborgs stadskärna. Här finns en vikingagård och ett museum med café och butik som är öppna sommartid. Utomhusområdet, där du kan klättra upp i borgen och själv läsa spännande vikingafakta på skyltarna, är öppet året om.

Läs mer här

Smygehuk fyr

Smygehuk fyr är ett 18 m högt torn byggt i järn år 1883. Efter att ha varit nedsläckt under många år återtändes den år 2001 och vägleder nu fritidsbåtar och lokala fiskare runt udden. Fyren är öppen för besök under sommaren och under vinter efter överenskommelse.

Se på karta

Padel

Padel är en trend som kommit för att stanna. Kanske beror det på den tillåtande stämningen där van och ovan, gammal och ung kan mötas och ha roligt? I Trelleborg finns många banor, både inom- och utomhus. När du dessutom spelar strandnära finns möjlighet till ett svalkande dopp efter matchen!

Se Trelleborgs padelbanor här

Sälspaning

I Skåre väster om Trelleborg finns ett marint reservat med knubbsälar. De vilar ofta på stenarna från hösten till mars, och kommer från Måkläppens koloni. Ta med en kikare och spana, men stör dem inte. Utkikstornet för bättre utsikt ligger väster om hamnen. En mysig naturupplevelse för hela familjen!

Läs mer 

Natursköna aktiviteter

Generationsparken

Om given av lummiga träd och grönsak hittar du skatepark, boulebana, utegym och lekplats. Det är en plats där generationer kan mötas. Har du en fyrbent kompis finns det en hundrastplats intill. Det är nära till centrum om du blir sugen på mat eller fika.

Se på karta

Albäcksskogen

I lummiga Albäcksskogen finns gångstigar, motionsslingor och flera dammar. Du anlagda grillplatser som är perfekt för picknick när energin behöver fyllas på! Både äventyrslekplatsen och de öppna gräsytorna inbjuder till lek. Sydvästra dammen är perfekt om du vill håva småkryp.

Se på karta

Discgolf

Ta med familjen och spela DiscGolf i Sveriges sydligaste DiscGolfPark. Du spelar banan från början till slut med så få kast som möjligt. Det enda du behöver ta med dig är en Disc eller en vanlig Frisbee.

Läs mer här

Stränder

Utforska den fantastiska skönheten och variationen av strandlivet på Sydkusten! Från Skåre i väster till Skateholm i öster avlöser badstränderna varandra. Stränderna längs sydkusten välkomnar dig med breda sandremsor och bekvämligheter som passar hela familjen.

Läs mer

Evenemang

Rolig teater, spännande vikingaslag och mycket mer! Välj bland flera olika härliga evenemang för barn på Sydkusten.

Se kommande evenemang

Restaurang & fikatips för barnfamiljen

Pinchos

Familjevänlig restaurang där du beställer smårätter, alias tapas, via en app. Mysig, kul och fantasirik inredning med mycket att titta på. Många vegorätter och allergifri mat. Liten uteservering sommartid på baksidan. Biografen Grand är ansluten till Pinchos, så du kan beställa mat och dryck in till din biofåtölj både inför och under filmen.

Läs mer här

Systrar & bönor

Ombonat café, restaurang och bed & breakfast mitt i Trelleborg City på gågatan. Här kan du bo i trevliga ljusa rum och såklart äta både lunch och fika gott. Mackor, sallader, varmrätter, pannkakor, bullar, vego, glutenfritt och laktosfritt finns på menyn.

Läs mer här

Beddingeglassen

Mysigt glasscafé i trädgårdsmiljö ett stenkast från havsbadet i Beddingestrand. Här kan du fika på skånsk Otto-glass i hemgjorda strutar, vegan-glass från Lovice, och för trötta föräldrar finns såklart kaffe.

Läs mer här