• Svenska
  • English
turist@trelleborg.se 0410 - 73 33 20

För barn och barnsliga - Kul saker att hitta på i Trelleborg

Stenbäcks flygmuseum

STENBÄCKS FLYGMUSEUM

Ett unikt museum längs med E 65.  Titta på Civila och militära flygplan, jet- och kolvmotorer, instrument, markutrustning för flyg, flygplansmodeller, flygsimulator och f.d. flygledarkontroll från Sturup. Det är fri entré på museet.

Läs mer

 

Stranden längs med sydkusten

BAD & STRÄNDER

Med 35 km kust finns det gott om platser att välja på om man vill bada. På de flesta ställen är det vit sandstrand. Det finns även ett fint badhus med äventyrsavdelning i centrala Trelleborg och en liten plaskbassäng för de minsta i Östervångsparken. Nybyggt utomhusbad finns i Anderslöv norr om Trelleborg.

Lista på alla badplatser

 

Skateparken i Trelleborg

GENERATIONSPARKEN

Parken blev ursprungligen anlagd av Folkets park rörelsen på 1890-talet och har haft såväl dansbana som utomhus teater och fram till 1970-talet en liten djurpark. Idag ligger det en nyanlagd och välbesökt skateboardanläggning som tillsammans med boulebanor och träningsredskap aktiverar invånare av alla åldrar.

Skejtparken

Bryggan i Gislövs hamn

GISLÖVS HAMN

Ät glass och titta på nya och gamla båtar i Gislövs hamn. Buss nr 2 går till hamnen från centrum och fri parkering finns.
Stetti hamncafé har öppet sommartid och erbjuder kaffe, glass och annat gott  Sirmiones skeppslag har utställning av gamla båtar.

Smygehuk fyr

SMYGEHUK FYR

Smygehuk fyr är ett 18 m högt torn byggt i järn år 1883. Efter att ha varit nedsläckt under många år återtändes den år 2001 och vägleder nu fritidsbåtar och lokala fiskare runt udden. Fyren är öppen för besök under sommaren och under vinter efter ök. Fyrens vindlande trappor leder upp till toppen och en en underbar utsikt.

 

Trelleborgs stadspark

TRELLEBORGS STADSPARK

I Stadsparken hittar du bl.a. mandarinänder, bronskalkoner, myskankor, snögäss och svarta svanar. Det finns även sex stycken ”Små varelser” som är små bronsskulpturer gjorda av Ralf Borselius. Lösgående kalkoner, påfåglar och höns vistas i parken. Lekplats.

Stadsparken

Många roliga evenemang att välja på

 
Se alla evenemang för barn

Trelleborg är en stad att uppleva tillsammans! Både stora och små hittar spännande saker att göra och upptäcka. Kanske hittar du egna guldkorn och kan tipsa oss, men här får du våra bästa familjetips:

Åk med Palmbussen och Palmtåget. ( ENDAST SOMMARTID)
Londonbussen (Palmbussen) och det lilla tåget går gratis hela sommaren. Gå av och på där det passar er. Palmbussen går från Stortorget till Smygehuk med stopp på Dalabadet och Gislövs hamn. Palmtåget går runt i Trelleborg med flera olika stopp. 

Bada
I Trelleborg kommun finns det en lång och fin kuststräcka. Oftast med vit fin sandstrand. Här finns gott om plats för alla och flera olika val beroende på om ni vill ha det lite lugnare eller gillar stränder där det händer mer. Här finns en lista på våra större större allmänna badplatser. Sommartid är även Anderslövs friluftsbad öppet. På friluftsbadet finns en 25-metersbassäng och en barnpool med sluttande botten. Här finns duschar, omklädningsrum, boulebana, beachvolleybollplan, sandlåda, grill och grönområde.

Trelleborgs stadspark
Här kan du leka på lekplats, gömma dig under träd så stora att de bildar kojor av sina grenverk, mata fåglar och springa rundor på de vindlande promenadstigarna. Du kommer också att träffa på små Varelser lite här och var. Pappan till dem är en konstnär som heter Ralf Borselius. Ge dem gärna en kram! Det tycker de om. I Stadsparken spatserar det också påfåglar och höns som är spännande att titta på. I en av fågeldammarna finns en fin staty som heter ”Irrblosset” av Axel Ebbe. Vad är det flickan balanserar på?

Hallongården
Hallongården ligger i Bodarp. Här kan du klappa djur och plocka både hallon, blåbär och krusbär. Dessutom finns här hallonketchup och en massa andra godsaker att fika på. Läs mer här.


Smyge fyr

Det är många trappsteg upp till toppen av det 17 meter höga fyrtornet. Om du klättrar hela vägen upp får du en jättefin utsikt och ser vad som händer överallt i området! Kanske kan du räkna hur många båtar som finns i Smyge hamn? Förr i tiden tutade fyrvaktaren med mistlur här uppifrån så att inga båtar skulle gå på grund.


Titta på färjorna

Om du åker ut till utkiken i de östra delarna av Trelleborg så ser du allt spännande som händer i Trelleborgs hamn. Ta med en kikare så får du se hur det går till när man lastar de stora färjorna. Eller använd en av kikarna på plats.


Stora flygmaskiner

På Stenbäcks Flygmuseum kan du se och klättra upp i riktigt stora flygmaskiner. Här finns både civila och militära flygplan, motorer, instrument, flygplansmodeller och andra spännande saker. Läs mer.


Vakta kungens borg!

Det sägs att vikingakungen Harald Blåtand byggde trelleborgen på den högsta punkten i området för att försvara sig mot främlingar från öster. Vad ser du om du klättrar upp på borgvallen och spanar ut över landskapet? Inga fiender i sikte väl?!? När Trelleborgen är öppen finns det fler roliga saker att göra med vikingarna – lyssna på sagor, prova på hantverk och se hur de lever på vikingagården. Se vad som händer här.

Spana grodor
Det bor inte bara vikingar på Trelleborgen. I dammen finns massor av grodor! På sommaren sjunger de fint i dammen och i butiken finns både pussvänliga och ätbara grodor att köpa. Tänk på att vara snäll när du spanar på grodorna i dammen! Du hälsar ju på i deras hem.

En äkta döskalle
Trelleborgs museum i utställningen Öga mot Öga finns världens mest kände trelleborgare! Det är en man som levde på vikingatiden och som fick sina framtänder filade i ett mönster. Undrar varför han gjorde så? Det får du reda på om du ställer dig öga mot öga med en avbild av honom som finns på museet.

Rida
Villie gård i norra Trelleborg finns det ponnyridning sommartid. Varför inte boka ett ponnykalas hos söta lilla Melissa. Då får du även besöka stallet, klappa hästarna och bjuda dem på morötter. Men ring och boka innan.

Spela DiscGolf 
Ta med familjen och spela DiscGolf i Sveriges  sydligaste DiscGolfPark. Det enda du behöver är en Disc eller en vanlig Frisbee. Läs mer här. 

Se allt kul som finns att göra

 
Läs mer här