Storytourist i Trelleborg 

Upplev vikingarnas Trelleborg

Res tillbaka till vikingarnas Trelleborg med en självguidad upplevelse runt vikingaborgen Trelleborgen. Lyssna på berättelsen där fiktion och fakta blandas i ett spännande äventyr för stora och små och hjälp lillvölvan Disälv lösa uppdrag med StoryTourist-appen.

Så här förbereder du dig för äventyret!

Detta behöver du göra för att gå den självguidade ljudvandringen ”Vikingarnas Trelleborg”. Bäst upplevelse av vandringen får du om du använder hörlurar.

  • Ladda ned StoryTourist-appen från App Store eller Google Play.
  • Öppna appen. Antingen kan du skapa ett konto, eller så trycker du på ”Browse tours”.
  • Ladda ned ”Vikingarnas Trelleborg” till din telefon.
  • OBS! Du måste ge appen tillåtelse att spåra din position medan du använder den. Se också till att ljudet på mobilen är påslaget under hela rundan.
  • När turen laddats ned, gå till turens startpunkt – runstenen vid infarten till Vikingamuseet Trelleborgen på Västra Vallgatan 6.
  • Öppna appen och tryck på turens startknapp.

Upptäcksresa

Turen tar dig i en cirkel från Vikingamuseet Trelleborgen, genom stadens medeltida centrum och tillbaks igen. Sträckan är cirka 1,6 km lång och består delvis av naturterräng och trappor. Turen finns tillgänglig på svenska, engelska och tyska och tar cirka en timme.

StoryTourist

Äventyret “Vikingarnas Trelleborg” är framtaget av StoryTourist på uppdrag av Visit Trelleborg i samarbete med Vikingamuseet Trelleborgen.

Läs mer om StoryTourist