Sol & bad på sydkusten

Strandliv &
havsnära äventyr

Utforska den fantastiska skönheten och variationen av strandlivet på Sydkusten! Från Skåre i väster till Skateholm i öster avlöser badstränderna varandra. Stränderna längs sydkusten välkomnar dig med breda sandremsor och bekvämligheter som passar hela familjen. Här kan du njuta av solens strålar, bygga sandslott och känna den friska havsbrisen mot ditt ansikte. Med närheten till parkeringsplatser och kollektivtrafik är dessa stränder perfekta för en dag full av badglädje och skoj.

Skåre skansar

Skåre är ett mysigt fiskeläge väster om Trelleborg. Här finns en fin liten badstrand med badbrygga och ett lummigt skogsparti. Vid hamnen i Skåre hittar du ett café (som har öppet ibland), och österut mot Trelleborg finns Trelleborgs Golfklubb med trevlig restaurang och Hotell Stavstensgården.

Se på karta

Nybostrand

Nybostrand ligger öster om Trelleborg. Här finns en badbrygga och en mindre strandnära camping med service, café och kiosk. En bit väster om stranden ligger mysiga Gislövs läge med bland annat småbåtshamn, museibrygga och Stetti Café & Bistro där du kan äta och dricka gott.

Se på karta

Östra stranden

Östra stranden, eller Öster Järs havsbad, är stranden närmast Trelleborgs centrum. Här är även fyrbenta kompisar välkomna till Trelleborgs hundbadplats. Den 2 km härliga sandstranden sträcker sig ända bort till Dalabadet, där det finns service, restaurang, kiosk, badbrygga, minigolf m m.

Se på karta

Beddinge havsbad

En idyllisk långgrund strand som tagen ur ett semesterreportage från Medelhavet, men på Skånes sydkust! Här kan du spendera långa lata dagar på stranden och bara ha det bra. Vill du bo över i det här havsnära paradiset rekommenderar vi Villa Beddingestrand

Se på karta

Dalabadet

Stadsbornas paradis i östra delen av Trelleborg med lång brygga, finkornig sand och närhet både till padel och strandrestaurangen Siluett. I anslutning till den långa badbryggan finns ett tillgänglighetsanpassat utomhusbad med ramp.

Se på karta

Skåre snorkelled

Sydkustens första snorkelled är som en naturstig, fast under vatten öster om Skåre hamn. Längs en skyltad led under vatten kan du ta del av den vackra undervattensmiljön med unika ålgräsängar och blåstångsskogar.

Läs mer

Hamnar & fiskeläge

Letar du avslappnat häng och pittoreska miljöer vid havet? Besök Skåre, Gislöv eller Smyge hamn – en gång nav i fisket längs Sydkusten, numera härliga arenor för båtliv och rekreation. Såväl Östra stranden som Böste bär fortfarande prägel av gamla fiskelägen med små hus och smala gator – eller ”sträden” som det heter i Skåne.

Gislövs strandmark

Gislövs strandmark är ett vackert naturområde längs med strandkanten öster om Gislövs läge. Förutom hav och bad kan du njuta av inredning och prylar hos  Agdas Countryshop samt design för inne och ute hos Ting Ute & Inne. Lokalodlat hittar du hos Böste Grönsaker som erbjuder säsongens grödor.

Se på karta

Äspö havsbad

Öster om Smygehamn hittar du Äspö havsbad med fin brygga mittemellan kustpärlorna Smygehamn och Beddingestrand. Luncha på Smygehus Havsbad eller frossa i rökta räkor från Smyge Fiskrökeri. Här är det också vackert att promenera dagar då solen inte värmer tillräckligt för hav och bad.

Se på karta

Skateholms badplats

Skateholms badplats ligger intill Skateholms camping där du kan bo nästan direkt på stranden. Detta är en platt sandstrand med långgrunt vatten utan stenar, vilket gör den väl lämpad för barn. Det finns även en lång badbrygga för de som snabbt vi ta sig ut på djupare vatten. I anknytning till campingen finns en kiosk och en liten minigolfbana.

Se på karta

Vi tar tempen
på badvattnet!

Under sommaren tas vattenprover vid Sydkustens badplatser varannan vecka. Vattnets temperatur kan variera, till exempel beroende på skiftningar i vädret, och att varje enskild provtagning endast utgör ett stickprov.

Läs mer här