På två hjul längs sydkusten

Cykelturer runt Trelleborg & Smygehamn

Cykling är ett utmärkt transportmedel i Trelleborg och längs sydkusten. Inne i staden ligger allt inom cykelavstånd och vägnätet är anpassat för cyklister med många fina cykelbanor. Längs sydkusten löper en av Sveriges nationella cykelleder – Sydkustleden, men vi vill gärna tipsa om några mer exklusiva pärlor. Sätt dig tillrätta på cykelsadeln och testa någon av Visit Trelleborgs sex cykelturer. 

Nationella cykelleder

Sydkustleden (röd skyltning)

Sydkustleden är en av Sveriges nationella cykelleder för turism och rekreation. Tillsammans med Kattegattleden (Helsingborg-Göteborg) och Sydostleden (Växjö-Simrishamn) bildar de cirka 90 mil sammanhängande cykelled av hög standard. Huvudsträckningen går mellan Simrishamn-Ystad-Trelleborg-Skanör/Falsterbo-Malmö-Landskrona-Helsingborg.

Ladda ner karta över Sydkustleden här

Sverigeleden (grön skyltning)

Sverigeleden startar på Konstinentgatan mitt emot Trelleborgs centralstation. Det är en nästan rikstäckande cykelled som passerar alla Sveriges landskap förutom Gotland. Leden går på allmänna vägar, mestadels på asfalt, och är uppdelad i en huvudled och ett antal alternativa leder. I Trelleborgs kommun går leden till stor del på cykelväg. Sverigeleden är skapad av Svenska Cykelsällskapet.

Läs mer här

 

Ont om luft i däcken?

Behöver du pumpa din cykel så finns cykelpumpar vid Trelleborg Centralstation och på Stortorget vid allänhetens toaletten. På Sveriges sydligaste udde Smygehuk, finns pump vid hamnplan och vid toalettbyggnaden vid parkeringen.

Cykelparkering

Runt om i Trelleborg finns det cykelparkering gott om parkering för din cykel. Om du vill parkera under tak finns plats vid Trelleborg Centralstations cykelgarage. Där finns det runt 500 cykelparkeringar. I garaget finns också parkeringar för ramlåsning.

Hyr din cykel

Fribergs cykel

Hedvägen 123, Trelleborg

Beddinge cykeluthyrning

Östrabovägen 43-0, Beddingestrand

Hyr en hoj

Trelleborg Strand Camping