Visit Trelleborgs Guldpalmen 

Visit Trelleborgs Guldpalm delas sedan 2017 ut till företag inom besöksnäringen

Kriterier 2023.
”Visit Trelleborgs Guldpalm delas varje åt ut till ett företag inom besöksnäringen som gör Trelleborg till en bättre plats att besöka. 2023 ska strålkastarljuset sprida extra glans över de aktörer som gjort något extra för att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Det kan vara någon som arbetar extra hårt för att kunna hålla öppet året runt eller som vågat göra en satsning som gjort avtryck inte bara i Trelleborg, utan hela Skåne. Det kan också vara någon som är en stjärna på samarbete och bjuder frikostigt på sig själv och sin kompetens. Verksamheten skall finnas i Trelleborgs kommun.

Slättarpsgård vinner Guldpalmen 2023! 

Årets värdiga vinnare av Visit Trelleborgs Guldpalmen är Slättarps Gård. Priset ska premiera av kommunens besöksnäringsföretag som inte bara lockar besökare året om, utan även aktivt bidrar till hållbar samhällsutveckling. Charlotta Hedberg, Slättarps Gårds kreativa ägare, har genom sina fena för kollaborativ innovation och hjärta för hållbarhet skapat en attraktiv mötesplats där många känner sig välkomna.

Bland de 60 nomineringar som Visit Trelleborg mottagit har en jury, sammansatt av tidigare vinnare och representanter från Visit Trelleborg, utsett årets finalister – Slättarps Gård, Weinbergs och Victoriasalongen. Dessa tre företag lyfts fram för sina respektive enastående insatser som gjort avtryck och väcker uppskattning hos både trelleborgarna och destinationens besökare.

I samband med julskyltningen den 3:e december tillkännagavs vinnaren av Guldpalmen 2023, nämligen Slättarps Gård. Juryns motivering lyder:

”Slättarps Gård har på ett föredömligt sätt visat prov på en engagerad och mångsidig satsning inom besöksnäringen som har gjort dem till en självklar finalist och nu, värdiga vinnare av Visit Trelleborgs Guldpalm 2023. I sitt åtagande att skapa en destination som inte bara lockarbesökare, utan även berikar lokalsamhället, har Slättarps Gård kontinuerligt demonstrerat en imponerande balans mellan innovation, hållbarhet och samhällsengagemang. Platsens mångfacetterade plattform har skapat en gemenskap där såväl lokalbefolkning som besökare kan mötas och trivas.”

Erik Lundström, ordförande för Visit Trelleborg konstaterar ”Charlotta Hedberg och Slättarps Gård har med en enastående dedikation och kreativitet skapat en härlig oas där innovation, hållbarhet och samhällsengagemang sammanflätas på ett enastående sätt. Deras förmåga att inte bara locka besökare utan också att integrera och berika det lokala samhället känner jag stor uppskattning för. En välförtjänt vinnare av Visit Trelleborgs Guldpalm 2023 och ett strålande exempel på hur en destination kan vara både en magnet för turister och en uppskattad plats för gemenskap.”

Förutom den ärofyllda utmärkelsen och Guldpalmsstatyn tilldelas företaget även en utvecklingscheck på 10 000 kr.

 

Mer information:

Årets jury:

Al Fluin – Ägare Palm Tree Hotel, Brahim Hsissi – VD Smygehus Havsbad, Erik Lundström – ordförande Visit Trelleborg, Maarja Edman – VD Visit Trelleborg

Tidigarevinnare:

  • Guldpalmen 2022: Palm Tree Hotel
  • Guldpalmen 2021: Grönby Gårdscharkuteri
  • Guldpalmen 2020: Smygehus Havsbad

Läs mer om Slättarps Gård här!

 

Tidigare Guldpalmsvinnare

Guldpalmen 2022

Palm Tree Hotel

Guldpalmen 2021

Grönby Chark

Guldpalmen 2020

Smygehus Havsbad

Guldpalmen 2019

Hällåkra Vingård

Guldpalmen 2018

Lilla Beddinge Teater

Guldpalmen 2017

Bo Göran Andersson, arrangör av bl a Palmbussen och Palmtåget