• Svenska
  • English
turist@trelleborg.se 0410 - 73 33 20

Golfa i Trelleborg året runt

 

Naturupplevelser, variation och starka karaktärer. Så skulle vi beskriva våra golfbanor. Tack vare milda vintrar kan våra klubbar ofta erbjuda ordinarie greener året runt. Vi har tre banor i kommunen. Trelleborgs GK ligger i västra delarna av kommunen, Bedinge i öster och Tegelberga i norr. Tre vitt skilda banor med mycket karaktär. Se filmen om banorna här.

Bedinge GK
En drive från badstranden ligger Bedinge – Sveriges sydligaste golfbana. Banan är en öppen parkbana med par 70. Det är en året-runt-öppen parkbana belägen på sandjord, vilket innebär att sommargreenerna normalt är öppna året runt. Banan är lätt att gå och passar speciellt seniorer såväl herrar som damer. Banan är lätt och snabb att gå men tekniskt krävande där en välgenomtänkt spelstrategi lönar sig. Rondtider oftast under 4 timmar med möjlighet till fikapaus efter 9 hål. Utmärkta träningsmöjligheter med 6-håls kortbana och flera olika träningsgreener för chip-, pitch- och putträning. Väl tilltagen drivingrange som är över 250 meter lång. Här finns även golfshop samt restaurang.

Trelleborgs GK
Välkommen till en av Sveriges få linksbanor och landets absolut sydligaste. Trelleborgs Golfklubb erbjuder en ovanligt vackert belägen och utmanande 18-håls seasidebana med linkskaraktär.
Banan är, enligt den kände golfbanearkitekten Peter Chamberlain, ”en av de få riktiga seasidebanorna i Sverige”. För precis som en riktig sådan så smälter Trelleborgsbanan in i naturen och visar respekt för alla dess invånare – från stora fågelflockar till sällsynta orkidéer.
Från samtliga hål är havet synligt och det är en fantastisk vy med horisonten i fjärran och båtarna som seglar ut och in till Trelleborgs Hamn. Här finns också golfshop och en restaurang med havsutsikt.

Tegelberga GK
I Alstad norr om Trelleborg, där landskapet böljar sig som mest och rapsen växer som gulast, ligger Tegelberga GK, en 27-hålsanläggning i utmanande kuperad terräng och med en fantastisk utsikt över den skånska slätten. Den ursprungliga 18-hålsbanan öppnades 1990 och hade Peter Chamberlain som banarkitekt, för övrigt den första av de mer än 40 banor han designat under sin karriär. Den kompletterades med en fullängds 9-hålsslinga 2002 som även tjänstgör som en av Sveriges bästa Pay & Playbanor.
Tegelberga har karaktären av en klassisk kuperad skotsk hedbana i skånsk miljö med intressanta naturinslag såsom de så kallade dödissjöarna som utgör minnen från den senaste istiden.
Enligt Peter Chamberlain är Tegelberga ”en bana som den erfarne spelaren inte kommer att tröttna på och för nybörjaren blir det en inspiration till ”greater things”. Här finns även golfshop samt restaurang.

 

Boka ditt Golfpaket i Trelleborg!

Med havet och hamnen som granne ligger Clarion Collection® Hotel Magasinet.  Centralt läge med staden utanför dörren. Hotell Magasinet ligger i ett gammalt spannmålsmagasin från 1904 och har varsamt renoverats med mycket av det gamla bevarat. I erbjudandet ingår: Övernattning, del i dubbelrum deluxe
En greenfee per person på Trelleborgs GK, Bedinge GK eller Tegelberga GK. badrockar och badtofflor på rummet, kvällsmat, frukost.

Priser på golfpaket från 1299:- per person.
Läs mer om Magasinets golfpaket här.

Hotell Dannegården är ett designhotell som ligger i centrala Trelleborg, endast några minuters promenad från Centralstationen. Hotell Dannegården har lagt ner mycket omsorg på personligt inredda rum. Här finner ni 26 rum med 58 bäddar som är utformade för att ge en trivsam och personlig prägel. Här kan du koppla av efter golfrundan i hotellets utomhusjacuzzi och bastu. Köket lagar all mat från grunden med italiensk och internationell inriktning. Inom 5-25 minuter når du flera av de fina golfbanor som finns i området.

Priser på golfpaket från 995:- per person.
Läs mer och skicka en bokningsförfrågan här.

Minnesberg B&B ligger på landet norr om Trelleborg. Välkommen att bo i lugn och rofylld hemmiljö mellan golfrundorna! Boendet är personligt och småskaligt. Rymliga rum med tillgång till badrum och bastu samt WiFi. Här ingår sänglinne och du får frukosten serverad. När vädret tillåter kan du koppla av i den stora trädgården, eller använda grillplatsen. Du når flera fina golfbanor inom 7-30 minuter med bil.

Priser på golfpaket från 750:- per person.
Läs mer om Minnesbergs golfpaket här.

 

 

 

 

Palm Tree Hotel ligger i centrum av Trelleborg – nära till allt du behöver! Du bor bland mysiga kaféer och restauranger, shopping och kulturliv. Vi hjälper dig att skräddarsy ditt golfpaket och kan erbjuda många olika typer av golfbanor från links till park och seaside till inlandsbanor. Det finns 3 golfbanor inom kommunen och ytterligare 25 banor inom 30 minuters bilfärd från hotellet.
Palm Tree Hotels stora kontaktnät inom golf gör att vi kan hjälpa dig med det du vill ha. 

Priser på golfpaket från 695:- per person.
Läs mer om Palm Tree Hotel golfpaket här.

 

 

 

 

 

Pensionat Beddingestrand är ett mysigt pensionat längs sydkusten med 800 meter till golfbana, restauranger och badstrand med brygga. Här finns 13 rum med totalt 31 bäddar, samtliga rum med egen toalett och dusch. Ni har även tillgång till gemensamt kök, tv-rum, uterum och stor uteplats med möjlighet att grilla. Det ingår 1 greenfee på Bedinge GK, sänglinne, handdukar, frukostbuffé samt WIFI i priset.

Priser på golfpaket från 870:- per person.
Läs mer om Pensionat Beddingestrands golfpaket här.

Mitt i centrala Trelleborg finner ni Systrar & Bönor Bed & Breakfast, med stadens shopping och caféer/restauranger rakt utanför dörren.  Frukost serveras i caféet. På varje rum finns TV och tillgång till WIFI. Badrum och separata duschar finns utanför rummen. Bokningsbar privat parkering för MC/cyklar/bil i inhängnat område (ej tak) 99kr/dygn Begränsat antal. Kommunens tre golfbanor når ni med bil på mellan 5-25 min.

Priser på golfpaket från 800:- per person.
Läs mer om Systrar & Bönors golfpaket här.