Vegansk senapssill på aubergine

 

Grundrecept på inlagd aubergine-sill:

1 dl ättika
2 dl strösocker
2 dl vatten
3 st lagerblad
10 st kryddpepparkorn
0,3 kg aubergine
0,5 st rödlök
1 st morot

Gör så här, dag 1

Blanda ättika, socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp.
Dela auberginen på längden och skär den i ca 1/2 cm tunna skivor. Skala och skiva löken och morötterna.
Lägg grönsakerna i den varma lagen, låt svalna och dra i kylen över natten.

 

Dag 2

Ingredienser

3 msk skånsk senap
2 msk socker
2 msk rödvinsvinäger
1 dl färsk dill
1 dl rapsolja
vitpeppar & salt

Gör så här:

Vispa ihop senap, socker och vinäger.
Häll sakta ner oljan under kraftig vispning tills såsen blir tjock och fin.
Rör ner dillen och smaka av med salt och peppar.
Häll av lagen från auberginen och blanda ner senapssåsen i grönsakerna och låt stå i kylskåp en timme innan servering.

 

Servera med potatis

Receptet kommer från: Smygehus Havsbad

Fler juliga recept från Trelleborg finns här:

Melvins Mojitosill