Digital medborgardialog

Tyck till!

Visit Trelleborg har som uppdrag att göra Trelleborg mer attraktivt att besöka. Ett av de områdena vi tror särskilt på är Dalabadet, Dalköpinge ängar och Gislövs hamn. Tanken med den digitala medborgardialogen är att samla in synpunkter och tankar som hjälper till att göra det som redan är bra ännu bättre. Nedan presenteras fyra alternativ som på olika sätt binder samman det geografiska området och gör det ännu mer attraktivt för bofasta och besökare oavsett tid på året. Resultatet av medborgardialogen kommer att sammanfattas i ett underlag som ska underlätta den politiska beslutsprocessen.

Vision- & utvecklingsarbetet

Visit Trelleborg har fått Trelleborg kommuns förtroende att leda visionsarbetet för Gislövs läge, Dalköpinge ängar och Dalabadet. Syftet är att dessa tre redan populära platser ska växlas upp och länkas samman för att skapa ett ännu mer attraktivt område för bofasta och besökare, utan att unik kultur och natur påverkas negativt. I samarbete med Placebrander och &friends, som arbetar nationellt med strategier för platsattraktion, har fyra utvecklingsalternativ tagits fram. Alternativen är baserade på inkomna medborgarförslag, intervjuer med lokalbor, föreningar, näringsidkare och  branschexperter.

Vad tycker du?
Nu bjuds alla medborgare in att tycka till om alternativen i en medborgardialog. Till och med augusti månad hittar du medborgardialogen här på Visit Trelleborgs webbsida. I september sammanställs resultatet och och presenteras för Trelleborgs kommunfullmäktige. Resultatet ska utgöra en inspirationskälla för den politiska beslutsprocessen.

Så här deltar du i medborgardialogen:
1. Läs de fyra alternativen
2. Tyck till
3. Motivera varför du tycker så
4. Har du fler tankar? Berätta!

Fyra utvecklingsalternativ

Tegelberga GK

1. Familjens favoritplats vid havet

Familjens favoritplats ligger på cykelavstånd från Trelleborg med spännande aktiviteter för alla.

Läs alternativ 1 >

Tegelberga GK

2. En plats att andas på

En havsnära plats för återhämtning där du kan andas ut och sänka tempot.

Läs alternativ 2 >

Tegelberga GK

3. Bland konst och kultur

Konst, kreativitet och äventyr bjuder in till härliga upplevelser året runt.

Läs alternativ 3 >

Tegelberga GK

4. En matupplevelse att vallfärda till

Det bästa av Skåne skapar matupplevelser och njutning som lockar långväga besökare. 

Läs alternativ 4 >

Tyck till!