Palmbussen & Palmtåget

Palmbussen

PALMBUSSEN
Den röda dubbeldäckaren tar dig gratis längs den vackra kusten mellan Trelleborg och Smygehuk med stopp vid Dalabadet och Gislöv! Det går bra att ta med barnvagn och rollator i mån av plats. Dock är det ett högt steg upp på bussen! Husdjur är tillåtet att ta med. Barn under 15 år måste resa med en vuxen. Tiderna är cirkatider.

Bussen går mellan 28 juni – 1 augusti 2021. 

Ladda ner tidtabellen för 2021 här.
——————————————————-

Trelleborg Stortorget
11.15 13.15 15.15
Dalabadets camping
11.30 13.30 15.30
Gislövs hamn
11.40 13.40 15.40
Smygehuks hamn
12.00 14.00 16.00
——————————————————

Smygehuks hamn
12.15 14.15 16.15
Gislövs hamn
12.40 14.40 16.40
Dalabadets camping
12.50 14.50 16.50
Trelleborg Stortorget
13.05 15.05 17.05

 

Palmtåget

PALMTÅGET
Åk med Palmtåget i centrala Trelleborg. Tåget startar på Stortorget, Trelleborgen och S:t Nicolai kyrka. Det går bra att hoppa på och av på den station du önskar. Palmtåget avgår dagligen enligt tidtabellen nedan. Tiderna är cirkatider. Tåget är gratis att åka med. Barn under 15 år måste resa med vuxen! Barnvagn och rollator får medtagas i mån av plats. Observera att det är trappsteg upp i tåget. Husdjur är tillåtet att ta med.

Palmtåget går 28 juni – 15 augusti 2021.

Ladda ner tidtabellen för 2021 här.


Rådhustorget : 11.00, 11.30, 12.00, 13.00, 13.30, 14.00, 15.00, 15.30.
Stortorget: 11.05, 11.35, 12.05, 13.05, 13.35, 14.05, 15.05, 15.35
S:t Nicolai kyrka: 11.15, 11.45, 12.15, 13.15, 13.45, 14.45, 15.15, 15.45
Trelleborgen: 11.20, 11.50, 12.20, 13.20, 13.50, 14.20, 15.20, 15.50

 

Fler aktiviteter för barnfamiljen i Trelleborg med omnejd
Bryggan i Gislövs hamn

SKÅRE SNORKELLED

Sydkustens första snorkelled! Som en naturstig, fast under vatten öster om Skåre hamn i Trelleborgs kommun. Längs en skyltad led under vatten kan man ta del av den vackra undervattensmiljön här, med sina ålgräsängar och blåstångsskogar.

Läs mer. Se på karta.

Smygehuk fyr

TRELLEBORGS MUSEUM

I utställningen ÖGA mot ÖGA får du möta kändisvikingen från Vannhög, drottningen från Vemmerlöv, för att inte tala om de 7000-åriga Skateholmarna. Dessutom pågår hela tiden flera olika tillfälliga utställningar. I BIAN visas det film och butiken är ett måste för sakletare med annorlunda presenter till barn!

Läs mer. Se på karta.

Trelleborgs stadspark

TRELLEBORGS BIBLIOTEK

Trelleborgs bibliotek har en fin barn- och ungdomsavdelning samt flera evenemang och föreläsningar året runt. Kika in på deras Facebooksida för att hålla dig uppdaterad.

Läs mer här.

Bryggan i Gislövs hamn

TRELLEBORGEN

Vikingaområdet Trelleborgen ligger nästan mitt i Trelleborg City och har utomhusområde, café, museum samt shop som är öppna sommartid. Resten av året kan du besöka utomhusområdet och själv läsa spännande vikingafakta på skyltarna. Ta gärna med picknick vid fint väder!

Se på karta.

Smygehuk fyr

ALBÄCKSKOGEN

Skogen är genombruten av gångstigar och motionsslingor samt ett par konstgjorda dammar. Runtom i skogen finns bord och bänkar och även grillplatser för den som vill ha picknick. Här kan du leka på äventyrslekplatsen och på flera öppna gräsytor. Bäst att håva efter småkryp är den sydvästra dammen.

Se på karta.

Trelleborgs stadspark

SKATEPARKEN

I Generationsparken hittar du både skatepark och lekplats. Den ligger intill Parken (f.d. Folkets Park) där boulebana, utomhusscen, utomhusgym med mera finns. Här finns även parkering och det är nära city för den som blir hungrig.

Se på karta.

Bryggan i Gislövs hamn

DALABADET

Ljuvlig strand i östra delen av Trelleborg med lång brygga, finkornig sand och närhet både till padel och strandrestaurangen Siluett. Här kan du med andra ord spendera en heldag! Stadsbuss 2 går direkt till Dalabadet från Trelleborg C.

Se på karta.

Smygehuk fyr

SMYGEKÄRR & ORMSPANING

Kolla in grodor, paddor, salamandrar, insekter och spännande fåglar vid Smygekärr, ett annorlunda naturområde nära Smygehuk. Du kommer hit med buss 190 från Trelleborg C och hoppar av på hållplats Smygehuk hamnen. Passa på att gå på orm-spaning nere i Smygehuk, grönområdet längst söderut mot Köpmansmagasinet.

Se på karta.

 

Trelleborgs stadspark

"SPINDELLEKPLATSEN"

Gröning med vackra pilträd och lekplats med en stor träspindel! Här finns även gungor, klätterställningar, basketkorgar och mycket mer. Omtyckt i flera åldersgrupper!

Se på karta.

Bryggan i Gislövs hamn

BEDDINGE HAVSBAD

Idyllisk strand som tagen ur ett semesterreportage från Medelhavet (fast i Trelleborgs kommun!). Här kan man spendera långa lata dagar på stranden, äta på intilliggande Restaurang Pärlan och bara ha det bra. Bo över på Pensionat Beddingestrand eller åk hit över dagen med buss 190 från Trelleborg C.

Se på karta.

Smygehuk fyr

LILLA FLANINGEN LEKPLATS

Rolig lekplats för flera åldrar i vacker miljö vid Flaningen naturområde. Här finns klätterställning, studsmatta, gungor och mycket mer. Passa på att spana på fåglar vid sjön intill. Cykla hit med en picknickkorg, eller passa på att boka pizza på Stenmarks Lönnugn i Skegrie!

Se på karta.

 

Trelleborgs stadspark

MATTESLINGAN

Albäckskogen har inte bara lekplatser, samlingsplatser för grill, joggingspår, gemytlig damm med brygga och en utsiktkulle - här har du även Matteslingan där du som är vetgirig kan följa en quiz-runda i naturens tecken!

Se på karta.

Bryggan i Gislövs hamn

GISLÖVS HAMN

Ät glass och titta på nya och gamla båtar i Gislövs hamn. Buss nr 2 går till hamnen från centrum och fri parkering finns.
Stetti hamncafé har öppet sommartid och erbjuder kaffe, glass och annat gott  Sirmiones skeppslag har utställning av gamla båtar.

Se på karta.

Smygehuk fyr

SMYGEHUK FYR

Smygehuk fyr är ett 18 m högt torn byggt i järn år 1883. Efter att ha varit nedsläckt under många år återtändes den år 2001 och vägleder nu fritidsbåtar och lokala fiskare runt udden. Fyren är öppen för besök under sommaren och under vinter efter ök. Fyrens vindlande trappor leder upp till toppen och en en underbar utsikt.

Se på karta.

 

Trelleborgs stadspark

TRELLEBORGS STADSPARK

I Stadsparken hittar du bl.a. mandarinänder, bronskalkoner, myskankor, snögäss och svarta svanar. Det finns även sex stycken "Små varelser" som är små bronsskulpturer gjorda av Ralf Borselius. Lösgående kalkoner, påfåglar och höns vistas i parken. Omtyckt lekplats.

Läs mer om Stadsparken

Restaurang- och fikatips för barnfamiljen i Trelleborg
Bryggan i Gislövs hamn

PINCHOS TRELLEBORG

Familjevänlig restaurang där du beställer smårätter, alias tapas, via en app. Mysig, kul och fantasirik inredning med mycket att titta på. Många vegorätter och allergifri mat. Liten uteservering sommartid på baksidan.

Läs mer.

Smygehuk fyr

SYSTRAR & BÖNOR

Ombonat café, restaurang och bed & breakfast mitt i Trelleborg City på gågatan. Här kan du bo i trevliga rum och såklart äta både lunch och fika gott. Mackor, sallader, varmrätter, pannkakor, bullar, vego, glutenfritt och laktosfritt finns på menyn.

Läs mer. Se på karta.

 

Trelleborgs stadspark

VATTENTORNET CAFÈ 

I Stadsparken i Trelleborg C hittar du café Vattentornet som har klassisk cafémat såsom bakpotatis, mackor, sallader och pannkakor med sylt och grädde. Bullar och go-fika finns även i utbudet.

Se på karta.

Se alla evenemang

Klicka här