Höstens smaker

Skåne kallas ofta för Sveriges kornbod och ingenstans är myllan rikare än i Trelleborg och på Söderslätt. Så här i skördetid lockar våra restauranger och lokala tillverkare med mat och dryck som får smaklökarna att jubla. Nu delar fyra av våra lokala smakkonstnärer med sig av varsitt höstigt favoritrecept som du själv kan testa hemma i köket. 

Bawis tryfflar

Bawi är barista på Slättarps gård. Hans bästa höstrecept är en smakrik tryffel som sätter guldkant på vilken middag som helst. På Slättarps gård finns café, restaurang, butik och showroom. Menyn varierar med årstiderna och består av sallader, mustiga soppor, härliga långkok och lyxiga sötsaker. Influenserna kommer från Österrike, Italien och det skånska köket.

Bawis recept

Annas knäckiga hallonpaj

De röda bären är en given ingrediens i allt som serveras på Hallongården. Anna toppar de läckra hösthallonen med ett knäckigt pajtäcke och en generös klick vaniljsås. Hallongården är en familjegård och ett av Trelleborgs största besöksmål med café, butik och självplock. Höst och vinter erbjuds en läcker våffelbuffé som förgylls av gårdens egna bär i olika former.

Annas recept

Simons blomkålssoppa

Weinbergs på Idala gård är ett nytt stjärnskott på Skånes gastronomiska karta. När höstmörkret lägger sig över slätten serverar Simon gärna en varm och smakrik blomkålssoppa i den familjära gårdsbistron. Här hittar du annars en meny som varierar utifrån säsongen och dess råvaror. Det som dukas fram odlas i stor utsträckning på gården eller av lokala bönder.

Simons recept

Joannas pumpasoppa

Vinskörden är i full gång och plockarna i vinodlingen behöver något mättande i magen! Joanna dukar fram en läckert doftande pumpasoppa och välkomnar alla i Vinoteket. Hällåkra vingård serverar skånska smaker i såväl glaset som på tallriken. På de böljande vinfälten växer ca 20 000 vinplantor som förädlas till röda, vita, söta och mousserande viner. Ta en promenad på vinstigen, titta på vinfälten och andas in höstluften innan du sätter dig till bords.

Joannas recept

Upptäck fler lokala smaker från Trelleborg

Se alla restaurangtips här